Tvarohový strúhaný zákusok
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 69828x
Zákusok vydrží dlho čerstvý a chuťovo jedinečný aj týždeň. Zákusok je na veľký plech.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
15 dkg | mletý cukor |
25 dkg | tuk Stella |
1 ks | žĺtok |
1 ks | vanilkový cukor |
3 lyžice | kakao |
40 dkg | hladká múka |
náplň: | |
3 ks | tvaroh |
1 lyžica | solamyl |
1 ks | vanilkový cukor |
4 ks | bielok |
20 dkg | mletý cukor |
3 ks | žĺtok |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Z múky, tuku, cukru, žĺtka a kakaa urobíme na doske cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do druhého dňa do chladničky. Druhý deň cesto rozdelíme na dva diely. Prvý diel nastrúhame na vymastený plech. Potrieme náplňou a nastrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 30 minút. Na náplň zmiešame tvaroh s cukrom, žĺtky, solamylom a opatrne vmiešame vyšlehaný sneh z bielkov.