Tvarohový lesklý koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 72443x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1/2 ks | kypriaci prášok do pečiva |
200 g | maslo alebo rastlinný tuk |
150 g | cukor krupica |
2 ks | vajcia |
300 g | hladká múka |
náplň: | |
150 g | cukor krupica |
2 ks | vajcia |
500 cl | mlieko |
1 ks | pudingový vanilkový prášok |
2 lyžice | rum |
8 lyžíc | rastlinný olej |
500 g | tvaroh |
Postup prípravy receptu
Cesto vypracované z masla, hladkej múky, prášku do pečiva, vajec a cukru krupice dáme na chvíľu do chladnej miestnosti. Počas chladenia cesta pripravíme náplň. Vymiešame tvaroh, cukor, vajcia, olej, rum, vanilkový pudingový prášok a mlieko. Zo všetkých ingrediencií vymiešame redšie hladkú hmotu. Na plech s vyšším okrajom dáme papier na pečenie, poukladáme cesto a nalejeme tvarohovú hmotu. Tvarohový lesklý koláč pečieme v miernej rúre pri 170 ° C asi 45 minút.