Tvarohový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 150716x
Ľahký jemný koláč podávame vychladený a ozdobený šľahačkou. Môžete použiť nízkotučný tvaroh!!
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | smotana kyslá |
40 g | cukor |
50 g | múčka škrobovitá |
2 ks | citrón |
250 g | muka hladká |
750 g | tvaroh tučný |
soľ | |
1 balíček | cukor vanilkový |
1 ks | žĺtok |
2 ks | vajcia |
125 g | maslo |
Postup prípravy receptu
Múku, maslo, vajcia, soľ a cukor uhněteme, podľa potreby pridáme vodu, cesto uložíme asi na hodinu do chladničky. Medzitým si urobíme náplň. Starostlivo umyjeme citróny, kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Rúru predhrejeme, cesto rozvaľkáme a vložíme ho do koláčové formy, okraje zdvihneme trochu do výšky. Tvaroh premiešame s citrónovou kôrou a šťavou, smotanou a vmiešame žĺtky, cukor a vanilkový cukor. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme na tvarohový krém, pridáme múčku a zľahka premiešame, túto zmes natrieme na cesto a uhladíme. Koláč pečieme tak na 160 st. asi hodinu.