Tvarohový koláč s ovocím
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 131245x
Tento koláč je nielen chuťovo moc dobrý, ale nakrájaný na kocky a ozdobený šľahačkou aj nádherne vyzerá.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
750 g | zavárané broskyne |
cesto: | |
1 lyžica | kakao |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
2 ks | vajcia |
300 g | hladká múka |
150 g | cukor krupica |
150 g | hera |
náplň: | |
500 g | mäkký tvaroh |
200 g | cukor krupica |
1 lyžica | rum |
250 ml | mlieko |
1/2 sklenky | olej |
1 balíček | vanilkový puding |
2 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Heru nakrájame na kúsky a necháme zmäknúť. Plech vymastíme a vysypeme. Múku preosejeme s práškom do pečiva na dosku. Pridáme cukor, kakao, zmäknuté maslo a vajcia. Vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky aspoň na dve hodiny rozležet. Medzitým si pripravíme náplň. Vymiešame tvaroh s olejom, zašľaháme vajcia, cukor, vanilkový puding, mlieko a rum. Z odpočinutého cesta vyvaľkáme placku, ktorú preložíme na vymastený a vysypaný plech. Pritom urobíme asi 2 cm vysoký okraj. Na takto pripravený základ nalejeme tvarohovú hmotu, poukladáme Polovičky broskýň av predhriatej rúre na 180 ° C upečieme do ružova. Tvarohový koláč s ovocím necháme trochu vychladiť, nakrájame na porcie, uložíme na tanieriky a ozdobíme šľahačkou.