Tvarohový koláč s kakaom a ovocím
- dezerty
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 30501x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 konzerva | zavárané ovocie |
125 g | maslo |
2 lyžice | granulovaná želatína |
10 lyžíc | cukor krupica |
1 ks | vanilkový cukor |
1 ks | vajcia |
2 ks | nízkotučný mäkký tvaroh |
500 ml | mlieko |
1 balíček | piškóty |
Postup prípravy receptu
Želatínu si na noc namočíme mlieka. Druhý deň tekutinu zahrejeme, ale len aby sa želatína rozpustila. Pridáme cukor, vajcia, zmäknuté maslo, vanilkový cukor, tvaroh a všetko riadne prošleháme. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou a dno poukladáme piškóty. Na ne nalejeme polovicu krému, znova poukladáme piškóty a na ne pokrájané zavárané ovocie. Môžeme aj čerstvé. Záleží na chuti každého z nás, ktoré použijeme. Druhú polovicu krému zafarbíme kakaom a nalejeme do formy. Tvarohový koláč s ovocím necháme chladiť v chladničke aspoň 2 hodiny. Tvarohový koláč s kakaom a ovocím zdobíme podľa fantázie.