Tvarohový koláč s hrozienkami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 63344x
Recept na tortu, ktorý výborne chutí a zostane dlho vláčny. Nenáročná príprava.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 balíčky | vanilkový cukor |
300 g | cukor |
100 g | hrozienka |
150 g | margarín |
150 g | hladká múka |
6 ks | vajcia |
500 g | mäkký tvaroh |
100 g | orechy |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Tvaroh prepasírujeme do väčšej misy. Pridáme vajcia, rozpustené maslo, obaja cukry, hrozienka, obľúbené mleté orechy alebo mandle a hladkú múku. Všetko dobre premiešame, kým nie je zmes hladká. Najvyššie silikónovou Bábovkovú formu dôkladne vymažeme. Do formy nalejeme tvarohovej cesto. Tvarohový koláč s hrozienkami pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 ° C hodinu. Potom teplotu znížime na 150 ° C a dopekáme ďalších 30 minút. Upečený tvarohový koláč s hrozienkami vyklopíme a ocukrujeme zmiešaným práškovým a vanilkovým cukrom.