Tvarohový dezert
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 39463x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 | vanilkový cukor |
4 dl | mlieko |
1/2 kg | tvaroh |
2 ks | vajcia |
1 kocka | tuk (1 / 2 maslo a 1 / 2 Hera) |
1 lyžica | kakao |
1 balíček | detské piškóty |
10 g | svetlá želatína |
2 dl | cukor múčka |
4 lyžice | rum |
na ozdobu: | |
čokoládová poleva | |
šľahačka | |
podľa potreby: | |
ovocie |
Postup prípravy receptu
Želatínu namočíme do 2dll mlieka podľa návodu. Primiešame 2dl horúceho mlieka a želatínu rozmixujeme. Pridáme cukor, vanilkový cukor, rum, vajcia a striedavo po lyžiciach tvaroh a Zmäknutý tuk. Dobre vyšľaháme. Tvarohový krém rozdelíme na tri časti. Tortovú formu vymažeme maslom (nemusíme) a na dno narovnáme piškóty jeden vedľa druhého. Zalejeme prvým dielom krému. Na neho narovnáme ovocie, ja používam černice, a opäť zalejeme krémom. Potom môžete dať vrstvu piškót aj ovocie, záleží na našej fantázii. Zalejeme posledným dielom krému a navrch poukladáme piškóty. Tvarohový dezert dáme vychladiť do chladničky. Tortičky vyklopíme na tácku. Postriekame čokoládovou polevou, dozdobíme šľahačkou a môžeme podávať.