Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tvarohovo-vanilková vianočka

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 46631x
Tvarohovo-vanilková vianočka

Tvarohová vianočka s vanilkovým pudingom a vanilkovým strukom.

vytlačiť recept Tvarohovo-vanilková vianočka
recept Tvarohovo-vanilková vianočka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 balíčky prášok do pečiva
2 ks vajcia
1 balíček vanilkový pudingový prášok
150 g cukor múčka
50 ml rum
450 g hladká múka
70 g hrozienka
1 kocka tvaroh
150 g maslo
1 ks celá vanilka
50 ml mlieko

na ozdobu:

cukor múčka

podľa potreby:

tuk na vymazanie
hrubá múka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Hrozienka namočíme do rumu. Vanilkový struk opatrne narežeme, nožom vyloupeme vanilku a rozmiešame ju v mlieku. Tvaroh roztlačíme sa zmäknutými maslom, cukrom i vajcami. Múku zmiešame s pudingovým práškom aj práškom do pečiva, pridáme tvarohovú hmotu a hrozienka s rumom. Prilejeme vanilkovej mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Formu na vianočku dobre vymastíme a vysypeme múkou. Naplníme do nej pripravené cesto a povrch uhladíme. Tvarohový-vanilkovou vianočku pečieme v predhriatej rúre (na 220 ° C) asi 50-60 minút na 150 ° C. Po pol hodine pečenia vianočku prikryjeme alobalom. Vianočku potom necháme vo forme ešte "dôjsť" v teplej rúre. Vianočku necháme vychladnúť vo forme a až potom ju opatrne vyklopíme. Tvarohový-vanilkovou vianočku pocukrujeme, nakrájame a podávame.

Komentáre k receptu Tvarohovo-vanilková vianočka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty