Tvarohovo-vanilková vianočka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 46631x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 balíčky | prášok do pečiva |
2 ks | vajcia |
1 balíček | vanilkový pudingový prášok |
150 g | cukor múčka |
50 ml | rum |
450 g | hladká múka |
70 g | hrozienka |
1 kocka | tvaroh |
150 g | maslo |
1 ks | celá vanilka |
50 ml | mlieko |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
hrubá múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Hrozienka namočíme do rumu. Vanilkový struk opatrne narežeme, nožom vyloupeme vanilku a rozmiešame ju v mlieku. Tvaroh roztlačíme sa zmäknutými maslom, cukrom i vajcami. Múku zmiešame s pudingovým práškom aj práškom do pečiva, pridáme tvarohovú hmotu a hrozienka s rumom. Prilejeme vanilkovej mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Formu na vianočku dobre vymastíme a vysypeme múkou. Naplníme do nej pripravené cesto a povrch uhladíme. Tvarohový-vanilkovou vianočku pečieme v predhriatej rúre (na 220 ° C) asi 50-60 minút na 150 ° C. Po pol hodine pečenia vianočku prikryjeme alobalom. Vianočku potom necháme vo forme ešte "dôjsť" v teplej rúre. Vianočku necháme vychladnúť vo forme a až potom ju opatrne vyklopíme. Tvarohový-vanilkovou vianočku pocukrujeme, nakrájame a podávame.