Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tvarohovo-čerešňový múčnik

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26293x
Tvarohovo-čerešňový múčnik

Rýchly čerešňový múčnik z lístkového cesta a srvátkového syra riccotta.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Tvarohovo-čerešňový múčnik
recept Tvarohovo-čerešňový múčnik
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g srvátkový syr riccotta
275 g lístkové cesto (rozvalený plát)
1 lyžica čerešňovica alebo čerešňového likéru
2 lyžice cukor
1 balíček vanilkový cukor
300 g zrelé čerešne

podľa chuti:

cukor múčka

Postup prípravy receptu

Čerešne umyjeme, zbavíme stopiek, vykôstkujeme a prelejeme čerešňovica (možno vynechať). Srvátkový syr premiešame s oboma cukry. Vajcia rozšľaháme. Plát lístkového cesta rozdelíme na tri pruhy. Do ich stredu rozprestrieme na výšku asi 3-4 mm tvarohový syr a poukladáme vypeckovanými čerešňami. Pomocou prstov okraje cesta ztenčíme a plnku pevne zabalíme do závinov tak, aby plnka počas pečenia nevytiekol. Rúru předtopíme na 220 - 230 ° C. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme na strednej mriežke dozlata. Ešte teplý posypeme práškovým cukrom a podávame vlažný, alebo studený ku káve, či čaji.

Komentáre k receptu Tvarohovo-čerešňový múčnik (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty