Tvarohovo-broskyňová zmrzlina
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 21831x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
sušená pomarančová kôra | |
2 lyžice | trstinový cukor |
4 - 5 lyžíc | med |
1 l | čerstvé broskyne |
3 balíčky | tvaroh |
Postup prípravy receptu
Broskyne rozpolíme, vykôstkujeme a pomocou noža olúpeme. Všetko ovocie vhodíme po častiach do mixéra a rozmixujeme na broskyňovú šťavu, ktoré budeme v konečnom množstve potrebovať 1l. Broskyňovou šťavu vlejeme do misy, premiešame s medom, tvarohom a dosladíme asi 2 lyžicami trstinového cukru. Vmiešame sušenú pomarančovú kôru. K dobrému našľahanie môžeme použiť tyčový mixér. Tvarohový-broskyňovou zmrzlinu dáme do formy alebo plastovej misky a necháme zamraziť, čo 20 - 30 minút premiešavame, aby sme si utvorili broskyňovou dreň a zmrzlina sa lepšie porciovanie. Po zamrazenie necháme pri izbovej teplote tvarohovej-broskyňovou zmrzlinu trochu povoliť a rozdelíme do mističek na porcie. Ozdobíme čerstvou broskýň alebo lístkom mäty.