Tvarohové vdolky s kyslou smotanou
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 59297x
Tvarohovej vdolky s brusnicami a hustou kyslou smotanou zdobíme ovocím. Podávame ako teplý múčnik alebo samostatne, potrebné k večeru.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 lyžička | kypriaci prášok |
250 g | tučný tvaroh |
2 ks | vajcia |
1 lyžica | cukor |
300 g | polohrubá múka |
na ozdobu: | |
jahody | |
podľa chuti: | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
krémovitá kyslá smotana | |
olej na vyprážanie | |
brusnicový alebo ríbezľový džem |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si cesto. Múku zmiešame s kypriacim práškom, tvarohom a vajciami. Ovocia na zdobenie umyjeme a nakrájame na kúsky. Z cesta vyvaľkáme plát asi 1 cm vysoký a vykrojíme z neho rovnaké kolieska s priemerom asi 4 cm. Vdolky smažíme vo vyššej vrstve oleja do ružova. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke. Tvarohové vdolečky s brusnicami a krémovitú smotanou podávame teplé. Zdobíme kúsky ovocia a podľa chuti sypeme práškovým cukrom.