Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tvarohové vdolky s kyslou smotanou

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 58452x
Tvarohové vdolky s kyslou smotanou

Tvarohovej vdolky s brusnicami a hustou kyslou smotanou zdobíme ovocím. Podávame ako teplý múčnik alebo samostatne, potrebné k večeru.

vytlačiť recept Tvarohové vdolky s kyslou smotanou
recept Tvarohové vdolky s kyslou smotanou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

300 g polohrubá múka
1 lyžička kypriaci prášok
250 g tučný tvaroh
2 ks vajcia
1 lyžica cukor

na ozdobu:

jahody

podľa chuti:

cukor múčka

podľa potreby:

brusnicový alebo ríbezľový džem
krémovitá kyslá smotana
olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Pripravíme si cesto. Múku zmiešame s kypriacim práškom, tvarohom a vajciami. Ovocia na zdobenie umyjeme a nakrájame na kúsky. Z cesta vyvaľkáme plát asi 1 cm vysoký a vykrojíme z neho rovnaké kolieska s priemerom asi 4 cm. Vdolky smažíme vo vyššej vrstve oleja do ružova. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke. Tvarohové vdolečky s brusnicami a krémovitú smotanou podávame teplé. Zdobíme kúsky ovocia a podľa chuti sypeme práškovým cukrom.

Komentáre k receptu Tvarohové vdolky s kyslou smotanou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty