Tvarohové rezy s hroznovým vínom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 25336x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1/2 hrnku | kukuričná múka |
1 kocka | tvaroh |
1 ks | vajcia |
1 lyžička | citrónová kôra |
1 hrnek | mlieko |
1,5 hrnku | polohrubá múka |
1 balíček | prášok do pečiva |
3/4 hrnku | cukor |
1 lyžica | rum |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
náplň: | |
500 g | hroznové víno |
podľa potreby: | |
tuk | |
hrubá múka |
Postup prípravy receptu
Najprv umyjeme hroznové víno a necháme ho odkvapkať. Vymažeme si plech tukom a vysypeme hrubou múkou. Do misy vložíme tvaroh, maslo, vajcia, cukor a citrónovú kôru. Všetko šľaháme dohladka. Postupne pridávame múku, mlieko a rum. Nakoniec pridáme zvyšnú múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech a poukladáme hroznovým vínom, väčšie guličky môžeme rozpoliť. Tvarohové rezy s hroznovým vínom zvoľna pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút pri teplote 180 ° C. Upečené rezy necháme vychladnúť. Tvarohové rezy s hroznovým vínom ocukrujeme a môžeme podávať.