Tvarohové opité rezy
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 26785x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
40 dkg | hladká múka |
1 lyžica | kakaa |
1 ks | prášok do pečiva |
1 ks | žĺtok |
25 dkg | tuk |
náplň: | |
5 ks | bielok |
4 ks | žĺtok |
1 ks | vanilkový cukor |
1 lyžica | solamyl |
3 ks | mäkký tvaroh |
30 dkg | cukor kryštál |
poleva: | |
4 lyžice | kakao |
30 dkg | cukor múčka |
14 dkg | maslo |
6 lyžíc | voda |
3 lyžice | rum |
Postup prípravy receptu
Do múky vmiešame prášok do pečiva a kakao. Potom pridáme rozpustený tuk a žĺtok. Spracujeme cesto, ktoré dáme vychladiť do chladničky. Medzitým si pripravíme náplň z tvarohu, 30 dkg cukru, vanilkového cukru, solamylu, štyroch žĺtkov a snehu z bielkov. Vyberieme z chladničky cesto, rozpolíme na dva diely. Prvú polovicu nahrubo nastrúhame na väčšie pekáč, kam sme si pripravili pečící papier. Vrstva bude veľa tenká. Na to rozprestrieme tvarohovú náplň a navrch opäť nahrubo nastrúhame druhú časť cesta. Tvarohové rezy pečieme na 180 ° C asi 30 - 40 minút. Ešte teplú buchtu prelejeme polevou, ktorú v kastrůlku zvaríme z cukru, masla, kakaa, vody a rumu. Ideálne je nechať tvarohovej opité rezy vychladnúť a do druhého dňa nechať v chladničke. Tvarohové opité rezy nakrájame a môžeme podávať.