Tvarohové knedlíky so smotanou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 53633x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | vajcia |
220 g | hrubá múka |
400 g | jahody |
300 g | tvaroh |
štipiek | soľ |
50 g | maslo |
na ozdobu: | |
4 ks | jahody |
omáčka: | |
1 lyžica | citrónová šťava |
cukor múčka | |
200 g | kyslá smotana |
Postup prípravy receptu
Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami do svetlej peny. Primiešame tvaroh, soľ a sneh z bielkov. Nakoniec vmiešame múku a spracujeme vláčne nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na 20 kúskov a do každého zabalíme opláchnutá pevnú jahodu bez "korunky". Podľa veľkosti jahôd sa mení počet knedlí. Pripravené knedle vkladáme do dostatočného množstva vriacej, mierne osolenej vody a varíme približne 4 - 5 minút. Zvyšné jahody rozmělníme (rozmixujeme) s cukrom a citrónovou šťavou a vmiešame smotanu. Uvarené knedle vyberieme a rozdelíme na taniere. Teplé knedle prelejeme jahodovou smotanou, ozdobíme čerstvé jahody a ihneď podávame.