Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tvarohové knedlíky so smotanou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 53633x
Tvarohové knedlíky so smotanou

Tvarohové knedle plnené jahodami so studenou Smetanovo-jahodovou omáčkou.

vytlačiť recept Tvarohové knedlíky so smotanou
recept Tvarohové knedlíky so smotanou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks vajcia
220 g hrubá múka
400 g jahody
300 g tvaroh
štipiek soľ
50 g maslo

na ozdobu:

4 ks jahody

omáčka:

1 lyžica citrónová šťava
cukor múčka
200 g kyslá smotana

Postup prípravy receptu

Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami do svetlej peny. Primiešame tvaroh, soľ a sneh z bielkov. Nakoniec vmiešame múku a spracujeme vláčne nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na 20 kúskov a do každého zabalíme opláchnutá pevnú jahodu bez "korunky". Podľa veľkosti jahôd sa mení počet knedlí. Pripravené knedle vkladáme do dostatočného množstva vriacej, mierne osolenej vody a varíme približne 4 - 5 minút. Zvyšné jahody rozmělníme (rozmixujeme) s cukrom a citrónovou šťavou a vmiešame smotanu. Uvarené knedle vyberieme a rozdelíme na taniere. Teplé knedle prelejeme jahodovou smotanou, ozdobíme čerstvé jahody a ihneď podávame.

Komentáre k receptu Tvarohové knedlíky so smotanou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty