Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tvarohová nátierka s moravským údeným mäsom

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 56149x
Tvarohová nátierka s moravským údeným mäsom

Nátierka je vhodná na desiatu aj večeru a na čerstvom krajci chleba chutí najlepšie.

vytlačiť recept Tvarohová nátierka s moravským údeným mäsom
recept Tvarohová nátierka s moravským údeným mäsom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g moravské údené
2 lyžičky nastrúhaný chren
250 g tučný tvaroh

na ozdobu:

červená paprika
pažítka

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Dve tretiny moravského údeného nakrájame na malinké kocky alebo nastrúhame. Použiť môžeme aj šunku alebo šunkovú salámu. Zvyšok údeného pokrájame na tenké rezance, ktoré potom použijeme na ozdobu. Moravské údené rozporciované na rezance zamiešame do tvarohu. Vmiešame do neho aj čerstvo nastrúhaný chren, prípadne zakúpený Krenex. Posolíme a dobre premiešame. Krajčeky chleba pomažte tvarohovou nátierkou, posypeme údeným, nakrájaným na rezance, pažítkou a ozdobíme červenou paprikou. Pozn: Do nátierky môžeme přimíchat ešte kúsok masla, alebo každý krajec chleba najprv slabo potrieť maslom a až potom nátierkou.

Komentáre k receptu Tvarohová nátierka s moravským údeným mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty