Tvarohová nátierka s moravským údeným mäsom
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 56149x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | moravské údené |
2 lyžičky | nastrúhaný chren |
250 g | tučný tvaroh |
na ozdobu: | |
červená paprika | |
pažítka | |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Dve tretiny moravského údeného nakrájame na malinké kocky alebo nastrúhame. Použiť môžeme aj šunku alebo šunkovú salámu. Zvyšok údeného pokrájame na tenké rezance, ktoré potom použijeme na ozdobu. Moravské údené rozporciované na rezance zamiešame do tvarohu. Vmiešame do neho aj čerstvo nastrúhaný chren, prípadne zakúpený Krenex. Posolíme a dobre premiešame. Krajčeky chleba pomažte tvarohovou nátierkou, posypeme údeným, nakrájaným na rezance, pažítkou a ozdobíme červenou paprikou. Pozn: Do nátierky môžeme přimíchat ešte kúsok masla, alebo každý krajec chleba najprv slabo potrieť maslom a až potom nátierkou.