Tvarohová náplň do štrúdle
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 7685x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kocka | Plnotučný tvaroh |
3 lyžice | hrozienka v rumu |
1 ks | žĺtok |
0,5 ks | vanilkový struk |
1 - 2 lyžíc | trstinový cukor |
1 štipka | soľ |
3 - 5 lyžíc | smotana |
Postup prípravy receptu
Do misy dáme tvaroh. Vanilkový struk rozpolíme, nožom z neho vyberieme dreň a tú pridáme ku tvarohu. Zvyšný vanilkový struk môžeme ďalej použiť. Do tvarohu pridáme žĺtok, hrozienka, štipku soli a cukor. Náplň dôkladne premiešame a rozriedime smotanou na požadovanú hustotu. Miesto smotany môžeme použiť polotučné alebo plnotučné mlieko. Tvarohovú náplňou plníme štrúdľu, koláče a podobne.