Tvarohová mramorová bábovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 134046x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | cukor múčka |
250 g | rastlinné maslo |
2 lyžice | kakao |
6 ks | vajcia |
250 g | polohrubá múka |
250 g | mäkký tvaroh |
1 balíček | prášok do pečiva |
podľa potreby: | |
olej v spreji |
Postup prípravy receptu
Rastlinné maslo si vopred rozpustíme a necháme vychladnúť. Do misy rozklepneme vajcia, pridáme cukor a vychladol maslo. Šľahačom šľaháme asi 5 minút. Rúru predhrejeme na 180 ° C, formu na bábovku vystříkáme jedlým olejom v spreji. Do vaječného základu po lyžiciach zašľaháme tvaroh. Potom už len ručné metličkou vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. 3 / 4 cesta nalejeme do pripravenej formy, do zvyšného cesta vmiešame kakao a tmavé cesto pomocou vidličky vmiešame do svetlého základu. Bábovku pečieme 40 až 45 minút. Hotovú môžeme jemne poprášiť práškovým cukrom a podávame.
Komentáre k receptu Tvarohová mramorová bábovka (1 komentár)
-
Vaše méno
06.August 2012 21:33
fuj