Tuning torta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 134733x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 lyžice | horúca voda |
80 g | muka |
6 ks | vajcia |
120 g | cukor múčka |
20 g | rozpustené maslo |
krém: | |
250 g | maslo |
125 kg | cukor múčka |
500 ml | mlieko |
1 ks | vanilkový puding |
náplň: | |
ríbezľová marmeláda | |
poleva: | |
voda (podľa potreby) | |
1 lyžica | med |
mandľová trest | |
500 g | cukor múčka |
500 g | sušené mlieko |
Postup prípravy receptu
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme horúcu vodu a šľaháme do zhustnutia. Potom pridáme múku a nakoniec rozpustené maslo. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme do ružova pri 180 - 200 ° C. Z mlieka a pudingu si uvaríme klasický puding, ale nepridávame do neho cukor. Puding necháme vychladnúť a potom do neho zašľaháme maslo a cukor. Ak chceme mať krém ochutený pridáme napríklad kakao, kávu alebo iné podľa chuti. Zo sušeného mlieka, cukru, medu, lyžice vody a esencie uhněteme nepravý marcipán. Vodu pridávame podľa potreby, ale naozaj po malých dávkach (lyžičkách). Marcipán podľa ľubovôle zafarbíme potravinárskym farbivom. Korpus rozkrojíme na 3díly, potrieme výraznou džemom (ríbezľové) a potrieme krémom. Celý tortu obalíme v marcipánu a zdobíme podľa chuti a fantázie.