Tuniakove karbonátky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 15752x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
1 ks | čili paprička |
1 ks | vajcia |
strúhanka | |
200 - 300 g | rybie filé (treska) |
1 ks | cibula |
soľ | |
čerstvé bylinky | |
2 konzervy | tuniak vo vlastnej šťave |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
trojobal: | |
vajcia | |
strúhanka | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Rybie filé umyjeme a uvaríme v pare, stačí 10 minút. Medzitým olúpeme cibuľu az tuniaka vytlačíme šťavu. Čerstvé bylinky nasekáme, rovnako tak chilli papričku. Cibuľu a filé pomelieme, primiešame tuniaka, vajcia, dochutíme bylinkami, soľou, korením a čili papričky. Vytvoríme zmes na fašírky - zahustíme strúhankou. Zo zmesi tvoríme malé guľky, ktoré trochu zploštíme, obalíme v hladkej múke, vajci a strúhanke. Tuniakovou karbonátky vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista. Podávame ako chuťovku alebo hlavný chod s zemiaky na akýkoľvek spôsob.