Tuniakova nátierka s nivou
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 6298x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/4 lyžičky | čerstvo mleté farebný korenie |
150 g | niva |
2 štipky | saturejka |
1 kelímok | kyslá smotana (15%) |
soľ | |
2 konzervy | tuniak v oleji |
Postup prípravy receptu
Tuniaka zlejeme z oleja a necháme odkvapkať. Nivu na jemnom strúhadle nastrúhame. Tuniaka roztlačíme vidličkou takmer na kašu a premiešame so smotanou. Primiešame nastrúhanú nivu a dobre ochutíme čerstvo mletým korením a saturejkou. Podľa potreby ešte mierne dosolíme, ale väčšinou býva niva dosť slaná. Tuniakovou nátierku s nivou necháme aspoň 20 minút preležať a vychladiť. Potom nátierku podávame najlepšie s tmavým pečivom. Zdobíme niečím "zeleným" - petržlenom, ligurčekom alebo pažítkou.