Tuniaková mňamka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 65775x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | tuniak vo vlastnej šťave |
1 lyžička | feferóny naložené v soli |
1 ks | menšie pór (10 - 15 cm) |
2 lyžičky | hustý paradajkový pretlak |
na ozdobu: | |
pór | |
eidam | |
podľa chuti: | |
tymián | |
pamajorán |
Postup prípravy receptu
Použijeme tuniaka vo vlastnej šťave, môžu byť kúsky aj tuniakovou drvina. Prichystáme si ho aj so šťavou do misky a premiešame s lyžičkou zmesi feferónů. Pór zbavíme vrchnej časti a nakrájame ho na jemné kolieska. Do misky s tuniakom pridáme pór, paradajkový pretlak, oregano i tymian. Spoločne dôkladne premiešame. Tuniakovou mňamku podávame na pečive, v tomto prípade sme použili ryžové chlebíčky s paradajkovou príchuťou. Ozdobíme plátkom eidamu a kolieskom póru.