Tuc-Tuc špica
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 66063x
Trošku pracné, ale o to väčšiu chválu zožnete. Recept je pre viac osôb, preto sa hodí na väčšie rodinné oslavy.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | olivy plnené papričky |
100 g | strúhaný tvrdý syr |
2 balíčky | krekry Tuc Tuc (soľ-korenie) |
náplň: | |
soľ | |
200 g | mäkký šunkovú salámu |
250 g | väčšie nátierkové maslo (chrenovej) |
1 hrsť | nasekaná petržlenová vňať |
mleté čierne korenie | |
250 g | rastlín maslo Rama |
Postup prípravy receptu
4 plátky salámy si dáme bokom, zvyšok nakrájame na rezance. Nátierkové a rastlinné maslo vymiešame, pridáme salámu, dochutíme soľou a korením a zamiešame petržlen. Rozdelíme si náplň na 4 diely. Na alobal si rozprestrieme krekry, 3 na šírku a 6 kusov na dĺžku. Potrieme jedným dielom náplne, nie je potrebné sa báť, ide to. Opäť dáme krekry, náplň, krekry a náplň. Do stredu dáme v rade olivy zabalené do salámy. Pomocou alobalu zdvihneme krajnej radu do tvaru špica, sformujeme a potrieme posledným dielom náplne. Posypeme nastrúhaným syrom, zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň krájame na plátky a podávame s čerstvou zeleninou (šalátová uhorka, paradajky).