Trojhránky troch chutí
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 132971x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | lístkové cesto |
na ozdobu: | |
1 lyžica | mletý kmín |
2 lyžice | provensálske korenie |
2 lyžice | korenie na pečené kurča |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Dobre vychladené lístkové cesto vyvaľkáme na veľmi tenký plát, z ktorého ozdobným rádýlkem vykrajujeme štvorčeky, z ktorých potom robíme trojhránky. Trojhránky prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom. Tretinu okoreníme korením na pečené kurča, tretinu provensálskym korením a zvyšok mletým kmínom. Trojhránky s korením na kurča nesolíme, ostatné áno. Plechy s trojhránky dáme do predhriatej rúry na 200 ° C a pečieme dozlata. Upečené trojhránky troch chuťou podávame k vínu, k pivu alebo len tak k televízii.