Trojfarebný tvarohový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 11707x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto 1: | |
100 g | polohrubá múka |
40 g | maslo |
2 lyžice | cukor |
1,5 lyžičky | kypriaci prášok |
3 lyžice | kakaový prášok |
1 lyžica | voda |
1 ks | vajcia |
cesto 2: | |
4 lyžice | olej |
1 ks | bielok |
2 ks | vajcia |
70 g | polohrubá múka |
2 lyžice | cukor |
1 lyžička | kypriaci prášok |
náplň: | |
380 g | tučný tvaroh |
1 hrsť | hrozienka |
4 lyžice | cukor |
1 ks | žĺtok |
Postup prípravy receptu
Najskôr si odmeriame a odvážame všetky suroviny, ktoré budeme potrebovať. Začneme prípravou tvarohovej náplne. Tvaroh vyšľaháme so žĺtkom, cukrom a vmiešame hrozienka. Odložíme do chladu. Bielok uchováme pre prípravu snehu. Cesto 1: Múku preosejeme, zmiešame s kypriacim práškom, pridáme cukor, vajcia, kakao, vodu, Zmäknutý rozdrobený tuk a všetko spracujeme na hladké cesto. Cesto 2: Múku preosejeme a zmiešame s kypriacim práškom. Z troch bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom a olejom vyšľaháme do peny. Potom postupne vmiešame múku a tuhý sneh z bielkov. Do menšej koláčovej formy dobre vtlačíme hnedé cesto 1. Potom ho opatrne pokladieme tvarohovou náplňou a nakoniec rozprestrieme biele cesto 2. Trojfarebné tvarohový koláč pečieme v stredne vyhriatej rúre približne 25 - 30 minút do ružova. Vychladnutý koláč nakrájame na porcie a podávame ku káve alebo čaji.