Trojfarebná bábovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 30154x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
350 g | polohrubá múka |
1/2 ks | citrón |
8 ks | vajcia |
400 g | cukor krupica |
1 kocka | hera (tuk) |
350 g | hrubá múka |
250 ml | mlieko |
1 balíček | prášok do pečiva |
náplň 1: | |
50 g | sušený ananás |
1 - 2 lyžíc | rum |
náplň 2: | |
1 - 2 lyžíc | kakao |
náplň 3: | |
50 g | orechy |
1 - 2 lyžíc | mlieko |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Mäkký tuk trieme s cukrom, žĺtky, postrúhanou citrónovou kôrou a šťavou z polovice citróna elektrickým šľahačom najmenej 10 minút, až pena zbledne. Potom pridáme polovicu z obidvoch druhov múky premiešanej s práškom do pečiva aj mlieko a všetko premiešame. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov a zvyšnú múku. Cesto rozdelíme na tri diely. Do prvého dielu pridáme nadrobno nakrájaný ananás (hrozienka alebo iné kandizované ovocie) naložený na 15 minút v rumu a cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy. Do druhého dielu vmiešame kakao a cesto nalejeme do formy na ananásový diel. Do tretieho dielu vmiešame mleté orechy spolu s trochou mlieka a cesto nalejeme aj do formy. Snažíme sa cesto od stredu nahrnúť ku krajom, pretože dosť vyskočí a bábovku by sme mali zdeformovaný. V dobre vyhriatej rúre na 220 ° C pečieme 50 - 60 minút na 180 ° C. Hotovú a čiastočne ochladenou trojfarebný bábovku vyklopíme, prípadne spodok zrežeme a pocukrujeme.