Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Trojfarebná bábovka

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 30154x
Trojfarebná bábovka

Bábovka z troch vrstiev - ovocné, kakaové a orieškové iste poteší milovníkov tejto sladkej dobroty

vytlačiť recept Trojfarebná bábovka
recept Trojfarebná bábovka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

350 g polohrubá múka
1/2 ks citrón
8 ks vajcia
400 g cukor krupica
1 kocka hera (tuk)
350 g hrubá múka
250 ml mlieko
1 balíček prášok do pečiva

náplň 1:

50 g sušený ananás
1 - 2 lyžíc rum

náplň 2:

1 - 2 lyžíc kakao

náplň 3:

50 g orechy
1 - 2 lyžíc mlieko

podľa potreby:

múka na vysypanie
tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Mäkký tuk trieme s cukrom, žĺtky, postrúhanou citrónovou kôrou a šťavou z polovice citróna elektrickým šľahačom najmenej 10 minút, až pena zbledne. Potom pridáme polovicu z obidvoch druhov múky premiešanej s práškom do pečiva aj mlieko a všetko premiešame. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov a zvyšnú múku. Cesto rozdelíme na tri diely. Do prvého dielu pridáme nadrobno nakrájaný ananás (hrozienka alebo iné kandizované ovocie) naložený na 15 minút v rumu a cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy. Do druhého dielu vmiešame kakao a cesto nalejeme do formy na ananásový diel. Do tretieho dielu vmiešame mleté orechy spolu s trochou mlieka a cesto nalejeme aj do formy. Snažíme sa cesto od stredu nahrnúť ku krajom, pretože dosť vyskočí a bábovku by sme mali zdeformovaný. V dobre vyhriatej rúre na 220 ° C pečieme 50 - 60 minút na 180 ° C. Hotovú a čiastočne ochladenou trojfarebný bábovku vyklopíme, prípadne spodok zrežeme a pocukrujeme.

Komentáre k receptu Trojfarebná bábovka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty