Treska na horčici
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 23693x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | šunka |
2 plátky | treska |
1 ks | vajcia |
cestíčko: | |
plnotučná horčica | |
muka | |
mlieko | |
podľa chuti: | |
granulovaný cesnak | |
soľ | |
sójová omáčka | |
príloha: | |
oregano | |
maslo | |
plátkový syr |
Postup prípravy receptu
Tresku osušíme, z oboch strán osolíme a posypeme granulovaným cesnakom. Pripravíme si cestíčko z vajcia, trochy mlieka, múky a 2 lyžičiek horčice. Tresku v ňom obalíme a vložíme na rozpálenú panvicu. Pred dokončením pridáme trochu sójovej omáčky a podľa chuti aj horčicu. Vedľa na panvičke osmažíme na kocky nakrájanú šunku. Na tanieri tresku na horčicu posypeme opraženou šunkou a podávame s opečeným syrovým chlebom. Syrový chlieb - chlieb nakrájame na plátky, potrieme maslom, položíme na neho plátok syra, posypeme oreganom a dáme zapiecť do rúry na 200 ° C, kým sa syr nerozteče.