Trepaný veľkonočný baránok
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 30043x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | vajcia |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
1 sklenka | mlieko |
35 dkg | polohrubá múka |
20 dkg | cukru krupice |
14 dkg | maslo |
1 lyžička | citrónová kôra |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
strúhanka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Formu na baránka vymažeme a vysypeme. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Cukor vymiešame s maslom a žĺtky. Pridáme citrónovú kôru, mlieko, múku s kypriacim práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto zľahka premiešame. Trené cesto rozotrieme do pripravenej formy. Veľkonočného baránka pečieme asi 45 minút v predhriatej rúre. Po upečení vyklopíme baránka z formy a necháme vychladnúť. Treného veľkonočného baránka zdobíme podľa fantázie.