Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Trepaný veľkonočný baránok

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 30036x
Trepaný veľkonočný baránok

Klasický veľkonočný baránok.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Trepaný veľkonočný baránok
recept Trepaný veľkonočný baránok sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks vajcia
1 ks kypriaci prášok do pečiva
1 sklenka mlieko
35 dkg polohrubá múka
20 dkg cukru krupice
14 dkg maslo
1 lyžička citrónová kôra

podľa potreby:

tuk na vymazanie
strúhanka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Formu na baránka vymažeme a vysypeme. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Cukor vymiešame s maslom a žĺtky. Pridáme citrónovú kôru, mlieko, múku s kypriacim práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto zľahka premiešame. Trené cesto rozotrieme do pripravenej formy. Veľkonočného baránka pečieme asi 45 minút v predhriatej rúre. Po upečení vyklopíme baránka z formy a necháme vychladnúť. Treného veľkonočného baránka zdobíme podľa fantázie.

Komentáre k receptu Trepaný veľkonočný baránok (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty