Trdelník
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 17993x
Pečený na plechu v normálnej rúre. Trdelník bez vystávání dlhé fronty u obchodníkov a za dobrú cenu.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
30 g | cukor múčka |
70 g | maslo |
25 g | kvasnice |
250 ml | mlieko |
3 ks | žĺtok |
560 g | polohrubá múka |
70 g | sadlo |
na ozdobu: | |
2 ks | škoricový cukor |
mleté vlašské orechy | |
cukor múčka | |
na potření: | |
3 ks | bielok |
Postup prípravy receptu
Maslo vymiešame so sadlom, pridáme cukor, žĺtky - vždy po jednom, potom štipku soli a pridáme vzišla kvasnice, múku a mlieko tak, aby cesto bolo pomerne tuhé. Cesto dobre vypracujeme a necháme vykysnúť. Cesto na trdelník rozvaľkáme na tenko a dáme na plech na papier na pečenie. Cesto na trdelník potrieme snehom z bielkov, posypeme škoricovým cukrom, mletými vlašskými orechmi / kokosom (ďalšie náplní podľa chuti) a pečieme pri 180 ° C cca 20 minút. Hneď po vybratí z rúry trdelník bohato posypeme práškovým cukrom. Z tejto dávky mi to vyšlo na 2 plechy, druhý trochu vyššia, ale aj tento trdelník chutí výborne.