Tradiční utopenci
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 11022x
Tradičné, jednoduchý recept na pikantnú večeru či pre hostí.
Recept na 6 porcií.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | burti |
250 ml | ocot |
100 g | horcica |
2 ks | Mrkva |
15 ks | celý korenie |
3 ks | cibula |
15 ks | celé nové korenie |
750 ks | voda |
podľa chuti: | |
mletá sladká paprika |
Postup prípravy receptu
Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Z octu, vody, cukru a korenia si pripravíme nálev, ktorý 10 minút povaríme. Nálev necháme vychladnúť. Burt pozdĺžne nakrojíme, posypeme paprikou a pomažte horčicou. Do rezu vložíme kolieska cibule. Tradičné utopence naukladáme do pohára a zalejeme je vychladnutým nálevom. Tradičné utopence necháme niekoľko dní uležať.