Tradičné zemiakové placky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 115207x
Príloha i hlavný chod. Klasický zemiakovú, recept pre začiatočníkov.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
800 g | zemiaky |
80 g | hladká múka |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
slanina | |
majorana | |
2 - 3 strúčikov | cesnak |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, umyjeme a osušíme. Na jemnom strúhadle je nastrúhame. Ihneď vmiešame múku, vajcia, olúpaný a prelisovaný cesnak. Cesto na zemiakové placky okoreníme čiernym korením, soľou a majoránkou. Podľa chuti môžeme do cesta prisypať aj slaninu nakrájanú na kocky. Cesto v malých dávkach nalejeme na panvicu alebo lívanečník. Tradičné zemiakové pečieme na rozohriatom oleji po oboch stranách dozlata. Upečené zemiakové dáme na obrúsok, aby odsal prebytočný tuk. Tradičné zemiakovú podávame podľa chuti. Dobrý je samotný alebo ako príloha k mäsu alebo mäsovej zmesi. Zemiakovú je skvelý studený aj teplý.
Komentáre k receptu Tradičné zemiakové placky (5 komentárov)
-
marta
04.April 2020 12:29
ja davam aj trocha mlieka u potom chrumkave
-
Anita
02.November 2017 14:51
až sa my podaria ja som strašne stará a všetko zabudam dakujem že je internet
-
Simon Mirga
14.December 2016 05:12
Vizera to naobrazku fantasticky teraz niesom doma ale hned ako sa vratim domov tak si ich spravim a us sa nane tešim
-
Elis
14.November 2013 20:29
Ja dávam strúhanku,vyskúšajte, sú výborne,ľahučke a chrumkavé,ale len málo.
-
Denisa
14.November 2012 14:33
Skvelé! Mňam!!! :) Urobila som ich neplánovane a nemala som doma hladkú múka, ale dala som špaldovú polohrubú a pohankovú. Nie je to vobec poznať. Budem ich musieť do večere veľmi dobre schovať... Ďakujem