Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tradičné zemiakové placky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 100335x
Tradičné zemiakové placky

Príloha i hlavný chod. Klasický zemiakovú, recept pre začiatočníkov.

vytlačiť recept Tradičné zemiakové placky
recept Tradičné zemiakové placky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 13x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

800 g zemiaky
80 g hladká múka
1 ks vajcia

podľa chuti:

slanina
majorana
2 - 3 strúčikov cesnak
mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, umyjeme a osušíme. Na jemnom strúhadle je nastrúhame. Ihneď vmiešame múku, vajcia, olúpaný a prelisovaný cesnak. Cesto na zemiakové placky okoreníme čiernym korením, soľou a majoránkou. Podľa chuti môžeme do cesta prisypať aj slaninu nakrájanú na kocky. Cesto v malých dávkach nalejeme na panvicu alebo lívanečník. Tradičné zemiakové pečieme na rozohriatom oleji po oboch stranách dozlata. Upečené zemiakové dáme na obrúsok, aby odsal prebytočný tuk. Tradičné zemiakovú podávame podľa chuti. Dobrý je samotný alebo ako príloha k mäsu alebo mäsovej zmesi. Zemiakovú je skvelý studený aj teplý.

Komentáre k receptu Tradičné zemiakové placky (3 komentáre)

  • Simon Mirga 14.December 2016 05:12

    Vizera to naobrazku fantasticky teraz niesom doma ale hned ako sa vratim domov tak si ich spravim a us sa nane tešim

  • Elis 14.November 2013 20:29

    Ja dávam strúhanku,vyskúšajte, sú výborne,ľahučke a chrumkavé,ale len málo.

  • Denisa 14.November 2012 14:33

    Skvelé! Mňam!!! :) Urobila som ich neplánovane a nemala som doma hladkú múka, ale dala som špaldovú polohrubú a pohankovú. Nie je to vobec poznať. Budem ich musieť do večere veľmi dobre schovať... Ďakujem

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt