Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tradičné poľské holúbky

  • hlavné chody
  • polská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 7604x
Tradičné poľské holúbky

Tradičné poľské holoubky s mletým mäsom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Tradičné poľské holúbky
recept Tradičné poľské holúbky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 hlávka hlávková kapusta

náplň:

250 g zmes mletého mäsa
1 ks cibula
hríby alebo šampiňóny
1 pohár varená ryža

omáčka:

bobkový list
1 sklenka paradajkový pretlak
1 pohár vývar
vegeta

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie
cukor krupica

Postup prípravy receptu

Z veľkého hlávkovej kapusty odstránime koreň a hlávku uvaríme v slanej vode. Varíme 15 minút, potom scedíme, necháme vychladnúť a lístok po lístku oddelíme od hlávky. Mäso opečieme na miernom ohni. To isté urobíme s nadrobno pokrájanou cibuľkou a očistenými hríby alebo šampiňóny. Potom všetko zmiešame s vopred uvarenou ryžou a dochutíme soľou a korením. Hotovú mäsovú zmes navrstvíme na lístky kapustu a zavinieme. Neskôr holoubky kladieme do hrnca a zalejeme je vývarom (kuracie alebo zeleninový) s rajským pretlakom. Pridáme bobkový list, vegetu a cukor, pokiaľ je pretlak až moc kyslý. Poľskej holoubky varíme na miernom ohni asi 45 minút. Tradičné poľské holoubky sú výborné len tak na tanieriku ako hlavný chod. Dobre chutia s sendvičom alebo zemiaky. Vegetariáni môžu vynechať mleté mäso a nahradiť ho väčším množstvom ryže a húb.

Komentáre k receptu Tradičné poľské holúbky (1 komentár)

  • Vaše méno 05.March 2013 21:58

    Tradicny polsky holoubky se nepodavaji s nicim!Samo mlete maso a ryze je dosti syta.V dobe kdy byl recept vymyslen,nebylo dostatek chleba a masa.A natoz pak maso,ryze,zampiony,protlak...vse do jednoho,a jako priloha chleba

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty