Tradičné poľské holúbky
- hlavné chody
- polská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 7604x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hlávka | hlávková kapusta |
náplň: | |
250 g | zmes mletého mäsa |
1 ks | cibula |
hríby alebo šampiňóny | |
1 pohár | varená ryža |
omáčka: | |
bobkový list | |
1 sklenka | paradajkový pretlak |
1 pohár | vývar |
vegeta | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Z veľkého hlávkovej kapusty odstránime koreň a hlávku uvaríme v slanej vode. Varíme 15 minút, potom scedíme, necháme vychladnúť a lístok po lístku oddelíme od hlávky. Mäso opečieme na miernom ohni. To isté urobíme s nadrobno pokrájanou cibuľkou a očistenými hríby alebo šampiňóny. Potom všetko zmiešame s vopred uvarenou ryžou a dochutíme soľou a korením. Hotovú mäsovú zmes navrstvíme na lístky kapustu a zavinieme. Neskôr holoubky kladieme do hrnca a zalejeme je vývarom (kuracie alebo zeleninový) s rajským pretlakom. Pridáme bobkový list, vegetu a cukor, pokiaľ je pretlak až moc kyslý. Poľskej holoubky varíme na miernom ohni asi 45 minút. Tradičné poľské holoubky sú výborné len tak na tanieriku ako hlavný chod. Dobre chutia s sendvičom alebo zemiaky. Vegetariáni môžu vynechať mleté mäso a nahradiť ho väčším množstvom ryže a húb.
Komentáre k receptu Tradičné poľské holúbky (1 komentár)
-
Vaše méno
05.March 2013 21:58
Tradicny polsky holoubky se nepodavaji s nicim!Samo mlete maso a ryze je dosti syta.V dobe kdy byl recept vymyslen,nebylo dostatek chleba a masa.A natoz pak maso,ryze,zampiony,protlak...vse do jednoho,a jako priloha chleba