Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tradične pečený králik

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 36608x
Tradične pečený králik

Jednoduchý recept na králika.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Tradične pečený králik
recept Tradične pečený králik
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks cibula
grilovacie korenie
80 g slanina
soľ
1 ks králik
vývar alebo voda na podliaty
5 strúčikov cesnak

Postup prípravy receptu

Králika umyjeme, vytrháte zvnútra jeho masť. Do stehien a chrbta našpikujeme slaninu. Dobre osolíme králika ako zvnútra tak z vonku. Králika dáme do pekáča. Cibuľu, cesnak a zvyšok slaniny nakrájame na tenké plátky a položíme na králika a posypeme grilovacím korením. Mierne podlejeme vodou alebo vývarom. Králika vložíme do rúry a pečieme domäkka. Počas pečenia králika otočíme. Podlievame a prelievame vypečenou šťavou, až je mäso mäkké. Tradičného pečeného králika môžeme so zemiakom.

Komentáre k receptu Tradične pečený králik (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty