Tradične pečený králik
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 36608x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
grilovacie korenie | |
80 g | slanina |
soľ | |
1 ks | králik |
vývar alebo voda na podliaty | |
5 strúčikov | cesnak |
Postup prípravy receptu
Králika umyjeme, vytrháte zvnútra jeho masť. Do stehien a chrbta našpikujeme slaninu. Dobre osolíme králika ako zvnútra tak z vonku. Králika dáme do pekáča. Cibuľu, cesnak a zvyšok slaniny nakrájame na tenké plátky a položíme na králika a posypeme grilovacím korením. Mierne podlejeme vodou alebo vývarom. Králika vložíme do rúry a pečieme domäkka. Počas pečenia králika otočíme. Podlievame a prelievame vypečenou šťavou, až je mäso mäkké. Tradičného pečeného králika môžeme so zemiakom.