Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tradične dusený špenát

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25909x
Tradične dusený špenát

Rýchly, lahodný a zdravý - to je špenát.

vytlačiť recept Tradične dusený špenát
recept Tradične dusený špenát
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
1 - 2 ks masox
1 kelímok smotana na varenie alebo mlieko
5 strúčikov cesnak
3 - 4 ks vajcia
2 balíčky mrazený špenát

Postup prípravy receptu

Mrazený špenát necháme rozpustiť na miernom ohni (tým ho zároveň i dusíme). Medzitým olúpeme strúčiky cesnaku a nakrájame na plátky. Keď je špenát rozpustený, pridáme cesnak, masox a soľ. Necháme dusiť asi 10 minút. Podľa potreby podlejeme vodou. Keď je špenát hotový, zahustíme zápražkou a pridáme rozkvedlané vajcia. Až je vajcia hotové, zalejeme smotanou alebo mliekom. Podávame s varenými vajciami alebo volským okom. Ako prílohu podávame k dušenému špenátu varené zemiaky, zemiakový, houskový či kysnutý knedlík. Pripravený špenát môžeme podávať is údeninou alebo s výpečky.

Komentáre k receptu Tradične dusený špenát (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty