Tradične dusený špenát
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 25909x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
1 - 2 ks | masox |
1 kelímok | smotana na varenie alebo mlieko |
5 strúčikov | cesnak |
3 - 4 ks | vajcia |
2 balíčky | mrazený špenát |
Postup prípravy receptu
Mrazený špenát necháme rozpustiť na miernom ohni (tým ho zároveň i dusíme). Medzitým olúpeme strúčiky cesnaku a nakrájame na plátky. Keď je špenát rozpustený, pridáme cesnak, masox a soľ. Necháme dusiť asi 10 minút. Podľa potreby podlejeme vodou. Keď je špenát hotový, zahustíme zápražkou a pridáme rozkvedlané vajcia. Až je vajcia hotové, zalejeme smotanou alebo mliekom. Podávame s varenými vajciami alebo volským okom. Ako prílohu podávame k dušenému špenátu varené zemiaky, zemiakový, houskový či kysnutý knedlík. Pripravený špenát môžeme podávať is údeninou alebo s výpečky.