Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tradičné české buchty

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28306x
Tradičné české buchty

Výborné české buchty s tvarohom a lekvárom.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Tradičné české buchty
recept Tradičné české buchty sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

120 g maslo
citrónová kôra
1/4 l mlieko
30 g droždie
1 štipka soľ
1 balíček vanilkový cukor
2 ks žĺtok
80 g cukor
500 g polohrubá múka

na potření:

olej

náplň:

cukor
mlieko
1 ks tvaroh

Postup prípravy receptu

Do misy si vsypeme múku. Urobíme jamku, rozdrolíme do neho droždie, zasypeme cukrom, zalejeme teplým mliekom a necháme vzísť kvások. Potom pridáme vanilkový cukor, soľ, citrónovú kôru, žĺtky a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí k mise a necháme kysnúť na teplom mieste. Medzitým si rozmiešame tvaroh s cukrom a trochou mlieka. Môžeme použiť aj inú obľúbenú náplň. Z cesta a tvarohovej náplne tvoríme buchty. České buchty kladieme do trochu vymasteného pekáča. Trochu vymazaného kvôli tomu, aby neboli moc mastné a nasiaknuté. Nakoniec tradičné české buchty potrieme maslom a dáme do vopred rozohriatej rúry na 150 - 180 ° C. České buchty pečieme asi 30 minút. Upečené tradičné české buchty posypeme cukrom a môžeme sa do nich pustiť.

Komentáre k receptu Tradičné české buchty (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty