Tradičné české buchty
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 28306x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
120 g | maslo |
citrónová kôra | |
1/4 l | mlieko |
30 g | droždie |
1 štipka | soľ |
1 balíček | vanilkový cukor |
2 ks | žĺtok |
80 g | cukor |
500 g | polohrubá múka |
na potření: | |
olej | |
náplň: | |
cukor | |
mlieko | |
1 ks | tvaroh |
Postup prípravy receptu
Do misy si vsypeme múku. Urobíme jamku, rozdrolíme do neho droždie, zasypeme cukrom, zalejeme teplým mliekom a necháme vzísť kvások. Potom pridáme vanilkový cukor, soľ, citrónovú kôru, žĺtky a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí k mise a necháme kysnúť na teplom mieste. Medzitým si rozmiešame tvaroh s cukrom a trochou mlieka. Môžeme použiť aj inú obľúbenú náplň. Z cesta a tvarohovej náplne tvoríme buchty. České buchty kladieme do trochu vymasteného pekáča. Trochu vymazaného kvôli tomu, aby neboli moc mastné a nasiaknuté. Nakoniec tradičné české buchty potrieme maslom a dáme do vopred rozohriatej rúry na 150 - 180 ° C. České buchty pečieme asi 30 minút. Upečené tradičné české buchty posypeme cukrom a môžeme sa do nich pustiť.