Tortillový bleskový koláč z mikrovlnky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 8855x
Veľmi rýchly obed či večera, možno pripraviť mnohými spôsobmi. Tu je ten najjednoduchší, najrýchlejší, takmer diétne a finančne nenáročný recept.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 | sterilizované feferónky s nálevom |
3 - 4 | paradajka |
1 balíček | tortilla |
3 strúčiky | cesnak |
ostrý kečup | |
1 ks | cibula |
20 dkg | šunka alebo údenina |
10 - 15 dkg | tvrdý syr |
3 - 4 | paprika |
podľa chuti: | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Tortillové placky kúpime v balení 6 ks. V hrnčeku rozmiešame kečup, trochu nálevu z feferóniek, nakrájanú feferónku, cesnak a korenie podľa momentálnej chuti. Nastrúhame údeninu, nie moc jemne, keď použijeme šunku, stačí nakrájať na kúsky. Rovnako ako strednej cibuľu, papriky a paradajky. Syr je lepšie strúhať jemnejšie. Potom už len natrieme tortillovou placku zmesí kečupu, rozvrstvíme údeninu, zeleninu a posypeme syrom, doladíme korením, používam oregano, inokedy provensálske aj majoránku, podľa surovín. Na pečenie použijeme funkciu crisp, 5 minút, výkon 800. V elektrickej rúre sa osvedčilo - placky nakrájame na štvrťky, skladáme cik cak (viac sa zmestí) na plech vyložený papierom na pečenie, pečieme pri 170 ° C horúcim vzduchom asi 15 minút (podľa množstva). Vlastne len zapekáme a strážite si farbu podľa chuti. Tortillový bleskový koláč z mikrovlnky podávame ešte teplý. Ak chceme vegetariánsku variant, vynecháme údeninu.