Tortillové maškrtenie
- hlavné chody
- mexická kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 128857x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | paradajka |
400 g | kuracie prsia |
2 ks | paprika |
masť na vyprážanie | |
1 balíček | tortilla |
2 hlávky | ľadový šalát |
2 ks | cibula |
marináda: | |
1 balíček | zmes na tortilly |
omáčka: | |
1 kelímok | smotana |
1 balíček | korenie na dresing |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia si nakrájame na malé kocky a naložíme ich do zmesi korenia na tortillu (zmes je k zohnaniu v každom supermarkete). Necháme odležať 20 minút. Medzitým si nakrájame najemno cibuľu, papriku na kocky a paradajky. Cibuľku si speníme na masti, pridáme papriku. Orestujeme a odstavíme. V panvici rozpustíme kúsok slaniny a naložené kuracie kocky orestujeme. Pridáme postupne cibuľu, papriku a paradajky. Zmes, ktorú budeme plniť tortillu, restujeme do zmäknutia kúskov mäsa, potom pridáme omáčku salsu. Počas restovanie si pripravíme dresing zo smotany a zakúpeného korenia priamo na dresing. Starostlivo premiešame. Nakoniec ohrejeme tortilly, plníme orestovaným mäsom, dresingom a kúskom ľadového šalátu. Tortillové maškrtenie je recept vhodný pre každú príležitosť. Vegetariáni môžu kúsky kuracieho mäsa nahradiť sójovými kockami.