Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Torta z kyslej smotany a želé

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 270844x
Torta z kyslej smotany a želé

Ak dávate prednosť ľahkým a chladeným múčnikom, určite vyskúšajte tento. Chutí naozaj všetkým.

vytlačiť recept Torta z kyslej smotany a želé
recept Torta z kyslej smotany a želé sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 balíčky vanilkový cukor
400 g čerstvé jahody
1 balíček červenej tortovej želé
750 g kyslá smotana
1 balíček detské piškóty
100 g cukor múčka

na ozdobu:

1 balíček biela čokoládová poleva

Postup prípravy receptu

Jahody zbavíme lístočkov, umyjeme, osušíme a nakrájame na štvrtky. Smotanu metličkou premiešame s vanilkovým aj práškovým cukrom. Formu na tortu vypláchneme studenou vodou, ak použijeme plastovú, v prípade kovovej tortovej formy použijeme alobal na vyloženie. Tortové želé si pripravíme podľa návodu od výrobcu . Do pripravenej formy nalejeme polovicu, pokladieme častí jahôd a prelejeme druhou polovicou želé. Ešte do teplého naukladáme vrstvu piškót, čo najviac k sebe. Tento základ necháme dobre vychladnúť. Na studenej piškóty a želé nalejeme polovicu smotany, do ktorej nasypeme zvyšok jahôd. Tortu uzavrieme zvyškom kyslej smotany a opäť vrstvou piškót. Formu zakryjeme a dáme na noc do chladničky stuhnúť. Druhý deň tortu opatrne vyklopíme a mřížkovitě ozdobíme rozpustenou čokoládovou polevou. Pri podávaní môžeme tortu ozdobiť čerstvými jahodami alebo šľahačkou, ale aj sám o sebe chutí senzačne.

Komentáre k receptu Torta z kyslej smotany a želé (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty