Torta z krabice
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 130141x
Recept tentoraz pre tých, ktorí si ešte v pečenia moc neveria. Na jeho prípravu použijeme teda ako základ Viedenský tortu v prášku.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 balíček | Viedenský tortu v prášku |
1 ks | vajcia |
200 ml | voda |
6 lyžíc | olej |
krém: | |
3 balíčky | vanilkový cukor |
1 balíček | stužovače šľahačky |
600 ml | smotana na šľahanie |
poleva: | |
1 balíček | čokoládová poleva v sáčku |
Postup prípravy receptu
Tortový prášok zmiešame s vodou, vajcom a olejom a vymiešame do hladkého cesta. Nalejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy a na 200 ° C pečieme 50 minút. Vychladnutý korpus rozrežeme na tri rovnaké pláty. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom. Pripravené pláty torte silno potrieme ušľahanú šľahačkou, poskladáme späť do torte a celú tortu potrieme zvyšnou šľahačkou a uhladíme. Polevu rozohrejeme v hrnčeka s horúcou vodou a tortu s ňou cik cak ozdobíme. Torta z krabice dáme do chladničky aspoň na dve hodiny rozležet a podávame.