Torta s nugátovým krémom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 70078x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | čokoládová poleva |
cesto: | |
3 ks | vajcia |
12 dkg | cukor |
2 dkg | kakao |
9 dkg | hrubá múka |
krém: | |
12 dkg | cukor kryštál |
3 dkg | kakao |
3 ks | vajcia |
25 dkg | maslo |
na ozdobu: | |
šľahačka | |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Z troch bielkov ušľaháme sneh, po jednom zašľaháme 3 žĺtky a po trochách primiešavame cukor. Nakoniec primiešame múku a 2 dkg kakaa. Tortovú formu poriadne vymažeme a vysypeme múkou, dáme cesto a upečieme. Pripravíme si Nugátový krém: 3 celé vajcia, kryštálový cukor a zostávajúce kakao trochu rozšľaháme a potom šľaháme vo vodnom kúpeli 10 - 15 minút. Vychladnutý krém potom spojíme s našľahaným maslom. Upečený a vychladnutý tortu naplníme vrstvou nugátového krému, polejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podaním každý kúsok ozdobíme šľahačkou.