Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Torta Rozador

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 20266x
Torta Rozador

Skvelý, ľahký a slávnostné tvarohový tortu s ovocím, ktorý je v našej rodine veľmi obľúbený. Nezaobíde sa bez neho skoro žiadna oslava.

vytlačiť recept Torta Rozador
recept Torta Rozador
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g Hera
1 balíček vanilkový cukor
1/2 balíčku detské piškóty
1 sklenka cukor
2 lyžice želatína
500 g mäkký tvaroh

na ozdobu:

strúhaná čokoláda

podľa chuti:

rum
čerstvé alebo zavárané ovocie

Postup prípravy receptu

Želatínu necháme napučiavať približne v 150 - 200 ml vody, potom želatínu zahrejeme a rozpustíme, nesmie variť! Vychladnutú želatínu zmiešame s tvarohy, Hero a cukrom (najlepšie v mixéri). Na dno tortovej formy rozprestrieme piškóty a podľa chuti môžeme pokvapkať rumom alebo rumovou arómou, ak tortu pripravujeme pre deti - pokvapkáme ovocnou šťavou. Na piškóty nalejeme polovicu veľmi dobre rozmixovanej bielej hmoty , inak by sa v želatíne pri nedostatočnom rozmixovanie mohli vytvoriť nevzhľadné hrudky, na ňu narovnáme ovocie, ja najradšej používam broskyne nakrájané na kúsky, ktoré zalejeme druhou polovicou hmoty. Pred uložením do chladničky môžeme tortu ešte posypať nastrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť najlepšie do druhého dňa. Tortu Rozadort môžeme ďalej rôzne zdobiť sviečkami apod

Komentáre k receptu Torta Rozador (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty