Torta pre bábiku
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 65051x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | bábovka |
krém: | |
250 g | maslo |
100 g | cukor múčka |
2 balíčky | pudingový prášok |
na ozdobu: | |
400 g | marcipán |
1 ks | bábika |
perličky | |
srdiečka | |
na potření: | |
250 g | marmeláda |
Postup prípravy receptu
Základom torte je upečená klasická bábovka. Pripravíme si krém, ktorým budeme bábovku potierať. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hladký puding, do ktorého zašľaháme maslo. Bábovku 3x vodorovne prekrojíme, potrieme džemom a na to potom pripraveným krémom. Necháme zatuhnout a vychladiť. Z marcipánu vytvarujeme bábike vršok šiat a zo zvyšku plát na šaty. Pannu zasadíme do torte. Torta pre bábiku nakoniec ozdobíme perličkami a srdiečkami.