Torta čokoládový bonbónik
- dezerty
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 39652x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | čokoláda na varenie |
4 ks | vajcia |
3 lyžice | hladká múka |
200 g | cukor krupica |
200 g | maslo |
2 lyžice | voda |
na ozdobu: | |
kakao | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Horkú čokoládu rozpustíme s 2 lyžicami vody, pridáme maslo a necháme spoločne rozpustiť na miernom ohni. Medzitým vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme rozpustenú maslovú čokoládu a dobre premiešame, pridáme aj hladkú múku. Nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšlehaný z bielkov. Cesto vlejeme do nižšej Bábovkovú formy, ktorú sme vymazali a vysypali. Vložíme do predhriatej rúry na180 ° C a pečieme po dobu 20 minút. Po upečení posypeme tortu čokoládový bonbónik práškovým cukrom a trochou kakaa.