Toasty z celozrnného chleba
- chuťovky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 11694x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mletý farebný korenie | |
cesto: | |
150 g | celozrnná pšeničná múka |
450 ml | voda |
2 lyžice | slnečnicové semienka |
1,5 lyžičky | sušené droždie |
50 g | soľ |
150 g | celozrnná ražná múka |
150 g | hladká múka |
150 g | ražná chlebová múka |
80 g | pšeničné otruby |
na potření: | |
maslo | |
podľa potreby: | |
plátkový syr (eidam 45%) | |
šunka |
Postup prípravy receptu
Všetky ingrediencie vsypeme a vlejeme do domácej pekárne. Zvolíme program celozrnný chlieb, kôrka stredná, veľkosť strednej a upečieme. Vychladnutý celozrnný chlieb nakrájame na rovnako hrubé plátky, pomažte maslom a posypeme trochou čierneho korenia. Na plátok chleba položíme plátok šunky (vegetariáni vynechajú) a plátok syra, priklopíme druhým namazaným plátkom. Toasty z celozrnného chleba už len chrumkava zapečieme v rozohriatom sendvičovač. Toasty podávame ešte teplé, ale dajú sa jesť aj studené.