Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Toasty s paradajkami

  • prílohy
  • španělská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61578x
Toasty s paradajkami

Recept na rýchle rajčiakovej toasty, ktoré podávame ako prílohu k zeleninovým šalátom, alebo k morským plodom. Výborné sú zapečené s plátkovým syrom, kedy ich môžeme podávať ako chuťovku k vínu.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Toasty s paradajkami
recept Toasty s paradajkami sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica hustá kyslá smotana
2 ks väčší dužinaté paradajka
2 strúčiky cesnak
4 plátky biely toastový chlieb
2 plátky syr

na ozdobu:

petržlen

podľa chuti:

soľ
mleté biele korenie

podľa potreby:

maslo

Postup prípravy receptu

Paradajky umyjeme, sparíme vriacou vodou, olúpeme. Vyberieme iba dužinu a necháme vychladnúť. Cesnak zlúpnite a vymiešame so soľou a korením. Vychladnutú paradajkovú dužinu zmiešame s cesnakom a smotanou. Plátky bieleho toastového chleba natrieme maslom. Panvicu rozpálime a položíme na nej toasy natretou stranou dole. Akonáhle zozlatne, toasty vyberieme. Neopečenou stranu toastov potrieme maslom, zmesou paradajok s cesnakom a smotanou. Na dva toasty položíme plátky tvrdého syra a rýchlo zapečieme pod předtopeným grilom. Zdobíme usekanou petržlenom. Takto pripravené toasty podávame ako prílohu k zeleninovým šalátom, alebo ako chuťovku k vínu.

Komentáre k receptu Toasty s paradajkami (2 komentáre)

  • zdeno 06.March 2020 11:39

    ja mam na to bezny sendvicovac konkretne tento - orava.eu/sk/sendvicovac-st-300-a s vymenitelnymi platnami a mozem v nom orbit aj vafle alebo grilovat

  • andrea 06.March 2020 11:24

    Aký gril na to používate ? Môže byť elektrický zatvárací ?

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty