Toasty s paradajkami
- prílohy
- španělská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 61578x
Recept na rýchle rajčiakovej toasty, ktoré podávame ako prílohu k zeleninovým šalátom, alebo k morským plodom. Výborné sú zapečené s plátkovým syrom, kedy ich môžeme podávať ako chuťovku k vínu.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | hustá kyslá smotana |
2 ks | väčší dužinaté paradajka |
2 strúčiky | cesnak |
4 plátky | biely toastový chlieb |
2 plátky | syr |
na ozdobu: | |
petržlen | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté biele korenie | |
podľa potreby: | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Paradajky umyjeme, sparíme vriacou vodou, olúpeme. Vyberieme iba dužinu a necháme vychladnúť. Cesnak zlúpnite a vymiešame so soľou a korením. Vychladnutú paradajkovú dužinu zmiešame s cesnakom a smotanou. Plátky bieleho toastového chleba natrieme maslom. Panvicu rozpálime a položíme na nej toasy natretou stranou dole. Akonáhle zozlatne, toasty vyberieme. Neopečenou stranu toastov potrieme maslom, zmesou paradajok s cesnakom a smotanou. Na dva toasty položíme plátky tvrdého syra a rýchlo zapečieme pod předtopeným grilom. Zdobíme usekanou petržlenom. Takto pripravené toasty podávame ako prílohu k zeleninovým šalátom, alebo ako chuťovku k vínu.
Komentáre k receptu Toasty s paradajkami (2 komentáre)
-
zdeno
06.March 2020 11:39
ja mam na to bezny sendvicovac konkretne tento - orava.eu/sk/sendvicovac-st-300-a s vymenitelnymi platnami a mozem v nom orbit aj vafle alebo grilovat
-
andrea
06.March 2020 11:24
Aký gril na to používate ? Môže byť elektrický zatvárací ?