Toast so strateným vajcom
- predjedlá
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 65957x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | Mleté žemľa |
4 ks | vajcia |
4 listy | ľadový šalát |
2 lyžice | ocot |
1,5 l | voda |
na potření: | |
maslo | |
omáčka: | |
200 ml | smotana na šľahanie |
drvený farebný korenie | |
soľ | |
2 lyžice | sekaná pažítka |
200 g | tavený syr |
50 ml | mlieko |
Postup prípravy receptu
Mleté žemle pozdĺžne rozrežeme a natrieme maslom. Pažítku umyjeme a nasekáme. Syrová omáčka: Za pilného miešania rozpustíme na panvici tavený syr v mlieku, okoreníme drveným korením a necháme vychladnúť. Do studeného krému vlejeme smotanu, prisolíme a ušľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame pažítku. Na plechu v predhriatej rúre upečieme žemle dozlatista. Stratené vajcia: Vodu s octom privedieme k varu. Voda nesmie Klokoty, ale len vrieť. Od dna hrnci musí unikať len malé bublinky. Do vody opatrne vkladáme rozklepnutá vajcia. Po minúte odstavíme hrniec z platničky a necháme vajcia ešte 10 minút v kúpeli. Na každý plátok mletom žemle kladieme list šalátu a stratené vajcia, ktoré prelejeme syrovou omáčkou. Toast ozdobíme bylinkami. Toast so strateným vajcom podávame ako teplý predkrm alebo ako sviatočný raňajkách.