Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tmavý rascový chlieb

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133710x
Tmavý rascový chlieb

Nie je nad raňajkách z čerstvo upečeného domáceho chleba.

vytlačiť recept Tmavý rascový chlieb
recept Tmavý rascový chlieb sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 lyžica sezamové semienko nelúpanej
1 lyžica ocot
1 lyžica slnečnicové semienka
2 lyžice olej
315 ml vlažná voda
1,5 lyžice sušené droždie
1 lyžička cukor krupica
200 g chlebová ražná múka
1,5 lyžičky soľ
2 lyžice mletý kmín
2 hrste hrubo strúhaný tvrdý syr
300 g hladká múka

na ozdobu:

sezamové semienko

Postup prípravy receptu

Do misy preosejeme múku a zmiešame ju so soľou a rascou. Vlažnú vodu, droždie a cukor vymiešame, pridáme olej, ocot a zmes vlejeme do misy s korenenú múkou. Všetko spracujeme do cesta. Nakoniec pridáme semienka, strúhaný syr a ešte dôkladne prepracujeme. Na teplom mieste necháme vykysnúť. Potom cestom naplníme chlebovú formu, pomažte vodou, posypeme sezamom a vložíme do rúry predhriatej na 200 ° C a pečieme približne hodinu. Hotový rascový chlieb podávame podľa chuti alebo fantázie .

Komentáre k receptu Tmavý rascový chlieb (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty