Tmavý rascový chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 133643x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 lyžička | cukor krupica |
200 g | chlebová ražná múka |
1,5 lyžičky | soľ |
2 lyžice | mletý kmín |
2 hrste | hrubo strúhaný tvrdý syr |
300 g | hladká múka |
1 lyžica | sezamové semienko nelúpanej |
1 lyžica | ocot |
1 lyžica | slnečnicové semienka |
2 lyžice | olej |
315 ml | vlažná voda |
1,5 lyžice | sušené droždie |
na ozdobu: | |
sezamové semienko |
Postup prípravy receptu
Do misy preosejeme múku a zmiešame ju so soľou a rascou. Vlažnú vodu, droždie a cukor vymiešame, pridáme olej, ocot a zmes vlejeme do misy s korenenú múkou. Všetko spracujeme do cesta. Nakoniec pridáme semienka, strúhaný syr a ešte dôkladne prepracujeme. Na teplom mieste necháme vykysnúť. Potom cestom naplníme chlebovú formu, pomažte vodou, posypeme sezamom a vložíme do rúry predhriatej na 200 ° C a pečieme približne hodinu. Hotový rascový chlieb podávame podľa chuti alebo fantázie .