Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tirolský závin

  • múčniky
  • rakouská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133154x
Tirolský závin

Jednoduchá príprava, ale pre početnejšie rodinu asi množstvo nebude stačiť

vytlačiť recept Tirolský závin
recept Tirolský závin sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

125 ml vlažné mlieko
1 štipka soľ
250 g hladká múka
6 lyžíc rozpustené maslo
1/2 balíčku prášok do pečiva
2 lyžice cukor múčka
1 ks vajcia

na potření:

olej

náplň:

hrozienka
750 g jablko (kyslé)
orechy
strúhanka
škoricový cukor

Postup prípravy receptu

V mise rozmiešame vlažné mlieko, rozpustené maslo, vajcia a cukor. Postupne zapracovávame múku s práškom do pečiva. Cesto necháme aspoň 1 / 2 hodiny odpočinúť v chladničke. Zatiaľ si ošúpeme a nastrúhame jablká. Cesto rozdelíme len na dva diely, každý rozvaľkáme na dĺžku plechu, potrieme olejom, stred posypeme strúhankou a poukladáme strúhaným jablkami, hrozienkami, orechy a škoricovým cukrom. Strany preložíme na stred a konca podhrneme. Obe šišky dáme na vymastený plech, zľahka potrieme olejom a pečieme v predhriatej rúre pri 180 ° C asi 35 - 45 minút do ružova. Pred podávaním posypeme vanilkovým práškovým cukrom.

Komentáre k receptu Tirolský závin (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty