Thajská kuracia zmes s červenou kari pastou
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 138846x
Thajská pálivá špecialita, ktorú je najlepšie konzumovať s ryžou. Ryža najlepšie zmiernia pal vo vašich ústach.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | zelená chilli paprička |
300 g | kuracie mäso |
1 ks | šalotka alebo bambusové výhonky |
2 lyžice | rybia omáčka |
1 svazeček | bazalka |
1 balíček | červená kari pasta (50g) |
200 ml | kokosové mlieko |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme a na nakrájame na kocky. Na rozpálený olej dáme červenú karí pastu. Za stáleho miešania ju restujeme asi 2 minúty, kým sa z nej neuvoľní arómu. Pridáme kokosové mlieko, rybiu omáčku a prevarte. Potom vložíme kuracie mäso a varíme domäkka. Nakoniec pridáme bambusové výhonky alebo nakrájanú šalotku. Podávame ozdobené lístkami bazalky a zelenú čili papričky s jasmínovou ryžou.