Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Thajská kuracia zmes s červenou kari pastou

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 138846x
Thajská kuracia zmes s červenou kari pastou

Thajská pálivá špecialita, ktorú je najlepšie konzumovať s ryžou. Ryža najlepšie zmiernia pal vo vašich ústach.

vytlačiť recept Thajská kuracia zmes s červenou kari pastou
recept Thajská kuracia zmes s červenou kari pastou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks zelená chilli paprička
300 g kuracie mäso
1 ks šalotka alebo bambusové výhonky
2 lyžice rybia omáčka
1 svazeček bazalka
1 balíček červená kari pasta (50g)
200 ml kokosové mlieko

Postup prípravy receptu

Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme a na nakrájame na kocky. Na rozpálený olej dáme červenú karí pastu. Za stáleho miešania ju restujeme asi 2 minúty, kým sa z nej neuvoľní arómu. Pridáme kokosové mlieko, rybiu omáčku a prevarte. Potom vložíme kuracie mäso a varíme domäkka. Nakoniec pridáme bambusové výhonky alebo nakrájanú šalotku. Podávame ozdobené lístkami bazalky a zelenú čili papričky s jasmínovou ryžou.

Komentáre k receptu Thajská kuracia zmes s červenou kari pastou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty