Cestovinové mešce
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 2162x
Mešce z papiera na pečenie naplnené cestovinami a krevetami.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
750 g | obielené obrie krevety |
450 g | Fettuccini |
2 strúčiky | cesnak |
1/2 hrnku | suché biele víno |
150 ml | pesto |
4 lyžičky | olivový olej |
na ozdobu: | |
citrón | |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Papier na pečenie nastriháme na 4 štvorce o strane zhruba 30 cm. Feituccine (stredne široké rezance) varíme v mierne osolenej vode iba 2-3 minúty. Scedíme ich, necháme odkvapkať a prenesieme do misy. Cestoviny premiešame s polovicou omáčky pesto. Papierové štvorca rozložíme na pracovnú dosku a do stredu každého z nich dáme 1 lyžičku olivového oleja. Cestoviny rozdelíme na štvorce papiera, navrch položíme krevety. Zvyšné omáčku pesto zmiešame s prelisovaným cesnakom a nanesieme na krevety. Každú porciu osolíme, okoreníme a pokvapkáme trochou bieleho vína. Okraje štvorcov papiera navlhčíme a pokrm voľne zabalíme; okraje papiera prehneme tak, aby dobre držali. Cestoviny s krevetami zabalené v papieri rozložíme na plech na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C ( u plynovej rúry stupeň 4) 10-15 minút. Potom mešce vyberieme z rúry a dáme na taniere. Papier uvoľníme, okraje zahrnieme a pokrm ihneď podávame. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART