Terezine zemiakové placky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 133019x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
120 g | hladká múka |
870 g | zemiaky |
2 ks | vajcia |
60 g | mlieko |
podľa chuti: | |
120 g | sadlo |
soľ | |
4 strúčiky | cesnak |
majorana | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, opláchneme a nastrúhame najemno. Necháme ich odstáť, aby pustili vodu. Potom ich scedíme. Do zemiakov pridáme mlieko, preosiatu múku, vajcia a prelisovaný cesnak. Cesto premiešame a potom je okoreníme soľou, majoránom a mletým korením. Cesto naozaj dobre premiešame. V panvici rozohrejeme masť, rozotrieme naň bramborákové cesto a zemiakové pečieme z oboch strán dozlatista. Zemiakovú musí byť po upečení mierne chrumkavý, preto ho podávame ihneď po úprave.